5 Ocak 2011 Çarşamba

Bordeaux'nun Büyük Şarapları - Part 2...

Bordeaux büyük şaraplarının tadım notlarına kaldığımız yerden devam edelim…


Chateau la Lagune - 2006

Bordeaux – Haut Medoc bölgesinin “3. Cru Classé” şarabı olan “La Lagune” 2006 rekoltesinde önden gelen kırmızı meyve, mürdüm eriği aromalarına baharat aromaları ekleniyor. Damakta meşeden gelen aromalar daha çok hissediliyor. Orta gövdeli, çok kompleks olmayan, asidite ve tanenlerin orta kararda bir dengede buluştuğu bir şarap. Robert Parker’dan 91 puan, Jancis Robinson’dan 16 puan almış.

Üretimde %60 Cabernet Sauvignon, %30 Merlot ve %10 Petit Verdot kullanılmış. Şişe fiyatı 50 €…




Chateau Angelus - 2006

Bordeaux’nun St. Emilion bölgesinin “Premier Grand Cru Classé ‘B’” statü şaraplarından “Chateau Angelus” 2006 rekoltesi koyu kırmızı bir tonda, yoğun ve baharatımsı bir burun, meyvemsi aromalar belli bir kahve, meşe/füme tonlarıyla bütünleşiyor, en arkadan çok hafif narenciye hissediliyor. Tanenler orta sertlikte ve yoğun bir asidite ile bütünleşmiş. Damakta meşe, vanilya, füme/is aromaları daha belirgin ve uzun bitimde daha çok hissediliyor. Zengin, kompleks bir tam gövdeli şarap.

Robert Parker’dan 95, Jancis Robinson’dan 17 puan alan bu şarapta %62 Merlot, %38 Cabernet Franc kullanılmış. Şişe fiyatı 186 €…



Forts de Latour - 2006

Bordeaux şarap efsanelerinden “Chateau Latour”un ikinci şarabı olan “Forts de Latour” 2006 rekoltesi yakut kırmızısı renginde, kara orman meyveleri, tütün, toprak aromaları ön planda. Açıkçası damakta daha sert bir şarap beklerken tanenler beklediğimde daha sakindi. Oldukça dengeli bir şarap. Sonuçta o da bir Latour :)…

Robert Parker 92 puan verirken, Jancis Robinson 17,5 puan vermiş.
%70 Cabernet Sauvignon, %30 Merlot kullanılmış. Şişe fiyatı 159 €…


Chateau Lynch Bages - 2006

Bordeaux'nun Pauillac bölgesinde üretim yapan "5. Cru Classé" şarabı "Lynch Bages" içtiğim en “deri” aromalı şarap oldu diyebilirim. Hem burunda hem damakta oldukça yoğun “güderi” aromalarına, kahve, nane, yaban mersini, böğürtlen ve mürdüm eriği gibi meyvemsi ve bitkisel aromalar takip ediyor. Damakta meşeden gelen kahvemsi ve tütün aromaları daha belirgin hissediliyor. Orta gövdeli ve orta uzunluktaki bitişe çiçeksi aromalar eşlik ediyor ve şarabı daha kompleks kılıyor. Robert Parker 92, Jancis Robinson 17 vermiş bu şaraba. Üretimde %79 Cabernet Sauvignon, %10 Merlot, %10 Cabernet Franc, %1 Petit Verdot kullanılmış. Şişe fiyatı 105 €…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder