16 Ocak 2011 Pazar

Tadım notları: Güzay - Karaoğlan Rezerv 2007

Daha önce de bahsettiğim Malatya - Arapgir yöresinin üzümü Karaoğlan'ı bu kez "rezerv" olarak tattım. Yine Metro marketten aldığım Karaoğlan Rezerv 20 liranın altında kalma başarısını göstermiş ender kaliteli şaraplarımızdan biri.
İlk tattığım Karaoğlan'daki müthiş meyve aromaları burada artık 18 ay Amerikan ve Fransız meşe fıçıda bekletilmesinin getirdiği aromalarla bütünleşmiş. Burunda topraksı, çikolata, karamel, puro, arkadan kızarmış ekmek, vanliya, hafif tereyağ, etsi aromalar ve tabi ki kırmızı meyve aromaları (özellikle ahududu ve kiraz)hissediliyor.
Damakta ise meyvemsilik daha ön planda ancak topraksı, etsi, vanilya, karamel, kakao aromaları kendini hissettirmeye devam ediyor. Şarapta belli bir derinlik ve hafif bir mineralite de var.
Uzun bitimi çok hoş, dengeli ve yoğun, bitişte bir süreklilik var.
Belki biraz abartıyor olabilirim ama bu şarap bana içtiğim 2004 Chateau Haut Brion'u hatırlattı özellikle içerdiği topraksı, etsi ve meşeden gelen diğer tonları yüzünden. Bence potansiyeli ciddi şekilde artabilecek bir üzüm çeşidi Karaoğlan.
Bu üzümü yoktan var eden ve nefis bir şarap olmasını sağlayan Yenidoğuş şarapçılık ve Anatolian Vineyards'a şükranlarımı sunarım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder