Bugünlerde şarap tadım programım bir hayli yoğun :) 19 Şubat'ta İzmir'de düzenlenen Vedat Milor ve Şarap Tutkunlarının düzenlediği "Yıllanmış Türk Kırmızı Şarapları" tadımının ardından, 22 Şubat akşamı Kayra Wine Center'ın Mimolett restoran ile birlikte düzenlediği "Şarap-Yemek Eşleştirme Atölyesi"ndeyim...
Mimolett’in şefi Murat Bozok ve Kayra’nın şarap yapım uzmanı Daniel O’Donnell tarafından oluşturulan atölyede tadılacak yemekler ve şaraplar aşağıdaki gibi:
- Somon Konfit ve Karamelize Mevsim Sebzeleri ile Vintage, Chardonnay 2009
- Uykuluk, Sote, El Yapımı Limon Reçeli ve Kekik Salatası ile Kayra, Terra Kalecik Karası Roze 2009
- Deniz Levrek, Sote, (Starter porsiyon) Deniz Mahsüllü Kaneloni ve Karides Sosu ile Kayra Vintage, Boğazkere 2008
- Kuzu Pirzola, Sote, Patlıcan ve Domates Salatası, Mini Mimolett Sucuğu ve Lavanta Sosu ile Vintage, Shiraz 2009
- Krem Brule, Ronnefeldt Earl Grey ve Chill Out Çayları ile Kayra "Madeira" Şarköy, Öküzgözü & Boğazkere 2005
Güzel bir aktivite olacağa benziyor... yakında değerlendirmelerimi paylaşmak dileğiyle...
Mimolett’in şefi Murat Bozok ve Kayra’nın şarap yapım uzmanı Daniel O’Donnell tarafından oluşturulan atölyede tadılacak yemekler ve şaraplar aşağıdaki gibi:
- Somon Konfit ve Karamelize Mevsim Sebzeleri ile Vintage, Chardonnay 2009
- Uykuluk, Sote, El Yapımı Limon Reçeli ve Kekik Salatası ile Kayra, Terra Kalecik Karası Roze 2009
- Deniz Levrek, Sote, (Starter porsiyon) Deniz Mahsüllü Kaneloni ve Karides Sosu ile Kayra Vintage, Boğazkere 2008
- Kuzu Pirzola, Sote, Patlıcan ve Domates Salatası, Mini Mimolett Sucuğu ve Lavanta Sosu ile Vintage, Shiraz 2009
- Krem Brule, Ronnefeldt Earl Grey ve Chill Out Çayları ile Kayra "Madeira" Şarköy, Öküzgözü & Boğazkere 2005
Güzel bir aktivite olacağa benziyor... yakında değerlendirmelerimi paylaşmak dileğiyle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder